Saturday, September 4, 2010

Percubaan Pertama..

Salam..


1. Sony a390...baru beli dengan tujuan untuk dibawa bersama ketika melancong nanti..insyaALLAH..=)


2. Gaya Tamumu, seolah-olah dia mengerti saya ingin menangkap gambarnya...=)



3. Tamumu..




4. Sempena sambutan kemerdekaan Malaysia yang ke-53, saya juga tidak melepaskan peluang untuk mengibarkan jalur gemilang di depan rumah...;)


5. Inilah satu-satunya bunga yang terdapat di halaman rumah saya...;)


6. Kasut bola saya...saja snap,nak belajar untuk menggunakan kamera baru...






Kesemua gambar diatas adalah percubaan pertama saya dalam belajar untuk menggunakan kamera DSLR Sony..hu3..agak teruja untuk menggunakannya..niat saya membeli kamera ini bukanlah untuk menjadi jurugambar pro macam kita semua tengok dalam majalah-majalah tu, tapi, untuk seronok-seronok..tangkap gambar untuk kenangan...=)

Sekian..


Wallahua'lam..

9 comments:

Fath_n!e$@ said...

oit2....mana aci dh smbar DSLR....hahaha....how much? this camera full set ker?? battery guna yg mn? memory card brpa? brapa megapixc.? sorry r manyak tny lak. sebab dok survey2 mende alah ni gak...tp ada piority lain lagi..(^_^)

Afifi Hafiz said...

haha...yang ni basic saja..dia bagi lens standart satu (DT 18-55mm F3.5-5.6 SAM), pastu rechargeable battery pack, battery charger, usb cable dll...memory card dapat 8 GB original sony..dan kamera ini 14 megapixel..=) basic saja...

- Love FnAb - said...

ok. x saba nak balik msia. haha. *komen ni x ada kena mengena dgn pon dgn post yg dipublished. =p*

Afifi Hafiz said...

kali pertama anak menakan bagi komen dalam blog pak cik...wah...teruja2...hee...

fatinnabilahabubakar said...

haha. teruja? kenapakah? haha.
hensem nampak kamera. =p

Afifi Hafiz said...

kamera mmg cantek...haha..owner dia saja tak cantik..;) nanti nabilah balik,uncle snap gambo tau...=p

fatinnabilahabubakar said...

alah, siapa kata owner x cantik. manis jek bila pandang. haha. x bole pandang selalu2, nnt kencing manis. =p

Afifi Hafiz said...

haha..kena kencing manis?istilah baru tu..hee..wat eva, uncle tak sabar nak g man u...=) doa2kan semoga semuanya berjalan lancar tau...

fatinnabilahabubakar said...

haha. semoga dipermudahkan urusan sentiasa. selamat pergi dan selamat pulang. selamat membawa balik ole ole utk nabilah. haha.
oh. selamat hari raya jugak. kalau x balik kg sana, kg kt teluk kumbaq tu ada. sila2 la p sana. ganti nabilah sat. lol. :P