Monday, June 21, 2010

Salam Kembali...

Salam...

1. Lama sungguh saya tidak mengemaskini blog saya...

2. Hari ini, saya akan memulakan semula operasi mengemaskini blog saya...untuk makluman semua,blog saya sepi selama sebulan ini kerana saya begitu sibuk dengan tugas di pejabat...Program utama pejabat yang perlu diselesaikan iaitu 5S...sungguh meletihkan..selesai sahaja solat isya',terus saya tertidur...memang letih..

3. Alhamdulillah,akhirnya,kerja yang begitu banyak telah pun berkurang..dan saya mula bernafas dengan tenang sedikit..

4. Pagi tadi,saya ke mahkamah bagi urusan perbicaraan mengenai kecurian motosikal saya yang hilang pada 25 Februari yang lalu...tunggu punya tunggu,dari jam 9.00am,sampaila pukul 1.00pm,saya tidak dipanggil pun untuk dibicarakan berikutan ada kes lain yang tidak selesai2..jadi,saya bersembang panjang dengan sarjan yang membuat siasatan terhadap kes saya ini,motosikal saya telah berjaya dijumpai pada 26 Februari, iaitu sehari selepas saya membuat laporan..syukur sangat2..menurut sarjan itu lagi,pada ketika itu,ada kemungkinan mereka sedang melakukan urusan untuk menolak motosikal tersebut ke tangan orang lain..huh,bila dah sampai ke tangan orang itu,maka,moto saya selepas itu akan tinggal rangka...;)

5. Dan,apa yang paling mengejutkan ialah,2 budak daripada 4 budak yang terlibat dalam kes itu ialah budak yang saya kenali..memang saya terkejut...tetapi saya tidak kisah..sebab,apa yang penting,moto saya tidak rosak apa dan sudah dijumpai kembali..yang selebihnya,biar mahkamah yang menentukannya..

Sekian dahulu untuk ketika ini...

Wallahua'lam...

No comments: